CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisa’da

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da hemşehrileriyle buluştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisa’da

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisa’da

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da hemşehrileriyle buluştu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ve 14 CHP’li belediye başkanıyla birlikte hemşehrilerine hitap eden Genel Başkan Özel, “14 büyükşehir kazanan, en yakın takipçisi partiye 11 belediye fark atan ve oylarını 10 ay önceki seçime göre 3 milyon 600 bin artırarak, bu seçimlerde Türkiye'nin birinci partisi olan, Avrupa'nın en büyük sosyal demokrat partisi olan, Türkiye'nin değil dünyanın en çok belediyeye sahip sosyal demokrat partisi olan CHP'ye hayırlı olsun” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da hemşehrileriyle buluştu. CHP Manisa Milletvekilleri, İl ve İlçe başkanları ile belediye başkanlarının tanıtılmasıyla başlayan halk buluşmasında, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper selamlama konuşması yaptı. Daha sonra mikrofonun takdim edildiği Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Manisalı vatandaşların büyük coşkusu ve tezahüratlarıyla bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi.


CHP Genel Başkanı Özel’den Parti Örgütüne Teşekkür
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, 14 CHP’li ilçe Belediye Başkanı, milletvekilleri, il başkanları ve tüm teşkilatlarla hemşehrilerine seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Manisa yüzde 60, İzmir’den Manisa'ya meltem değil Manisa'dan İzmir'e karayel esmiş. Ben buna emek veren il başkanımın şahsında tüm ilçe başkanlarıma, il, ilçe yöneticilerime, bu görevi geçmişte yapanlara, kadın gençlik kollarına, partinin neferi olarak Atatürk'ün baba evinin bugüne kadar bacasını tüttürenlere, çayını demleyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“CHP, Türkiye’nin birinci partisidir”
Manisalıların birlikteliklerini gördüğünü ve buna göre karar verdiğini vurgulayan CHP Lideri Özel, “40-50 yıl iktidarda değiliz ama bir aradayız. Bu birlikteliği Manisalılar gördü. Tayin yaptıramazlar, terfi yaptıramazlar, ihale zaten almazlar. Bu partinin üyesi olunca hiçbir işleri görülmez ama bir yere de gitmezler. Bu insanlara güvendiler ve Manisa siyasi tarihte görülmeyen başarıyı elde etti. Sadece iki seçim önce sıfır belediyemiz vardı aynı kanunlarla. Çoğunda hiç belediye meclisimiz yoktu. Büyükşehirde sadece 7 belediye meclis üyemiz vardı. Bugün 14 ilçede seçimleri kazandık. Bütün Manisalılara hangi siyasi görüşten olursa olsun, yüzde 60 oyla bu güveni telkin eden Manisalılara teşekkür ediyorum. Ekmeği ile suyuyla büyüdüğüm bu memlekette şunu ilan etmek durumundayım, CHP 1977 yılından sonra ilk kez yüzde 38 oy oranı ile Türkiye'nin birinci partisidir” dedi.

“En büyük sosyal demokrat parti”
Gençlik ve kadın ağırlıklı belediye başkanlarıyla başarıya yürüdüklerini de vurgulayan Özel, “14 büyükşehir kazanan, en yakın takipçisi partiye 11 belediye fark atan ve oylarını 10 ay önceki seçime göre 3 milyon 600 bin artırarak, bu seçimlerde Türkiye'nin birinci partisi olan, Avrupa'nın en büyük sosyal demokrat partisi olan, Türkiye'nin değil dünyanın en çok belediyeye sahip sosyal demokrat partisi olan CHP'ye hayırlı olsun. 58 genç belediye başkanımızla neredeyse tamamı gençlik kollarından geliyor. Geçen seçimlere göre sayıları 3 katın üzerine artan 35 kadın belediye başkanımızla CHP rakiplerinden kurucusunun Cumhuriyet'i emanet ettiği gençlere ve siyasete önünü açıp seçme ve seçilme hakkını verdiği kadınlara sarılan CHP diğer rakiplerinden gençleriyle, kadınlarıyla, birikimiyle, liyakatleriyle ayrışmıştır, her birisini tebrik ediyorum. Bu seçimin kazananı 85 milyondur, kaybedeni yoktur” diye konuştu.

“Bu bir zafer seçimidir”
Konuşmasında seçimleri de değerlendiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bu seçim yok sayılanların hesaba katılmayanların kazandığı seçimdir. Emeklilerin, esnafların, çiftçilerin, atanmayan öğretmenlerin, staj mağdurlarının, kademeli emeklilik bekleyenlerin, bu seçim kimsenin görmediği sessizlerin büyük ses yükselttiği bir zafer seçimidir” diye konuştu.