SALİHLİ KAYMAKAMI SAĞLAM’IN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ve ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

SALİHLİ KAYMAKAMI SAĞLAM’IN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ve ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

Çanakkale Zaferi, 18 Mart 1915’te vatan ve milletin bağımsızlığını korumak ve bekası için yurdumuzun dört bir yanından ailelerini arkalarında bırakarak gelen kahramanlarımızın her türlü imkânsızlık ve yokluğa rağmen varını yoğunu ortaya koyarak, zor şartlar altında verdiği mücadeleyle destanlaşmış, anlamlı bir kahramanlık destanı ve tarihi dönüm noktalarından biridir.

Üzerinde yaşadığımız topraklar; vatan ve bayrak sevgisiyle hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen, korkusuzca şehitlik ve gazilik mertebelerine erişen büyük kahramanlarımızın bizlere en kıymetli armağanı ve emanetidir. Bugün bizlere düşen görev, emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere aktarmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, Anadolu'nun sonsuza kadar Türk vatanı olmasını sağlayan destansı zaferin kahramanları Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz. Ruhları şâd mekanları cennet olsun.